Als visueel antropoloog heeft Wilke (26) zich ontwikkeld tot documentaire-, podcastmaker en fotograaf. Met haar enthousiasme gaat ze opzoek naar mensen die hun verhaal met haar willen delen. Ze hoopt met deze audiovisuele verhalen verborgen, maatschappelijke thema’s aan het licht te brengen. Vaak met een feministische invalshoek. Haar werkwijze wordt gekenmerkt door diepgaande interviews en betekenisvolle ontmoetingen, waarbij ze streeft naar het begrijpen van onderwerpen vanuit het perspectief van anderen. In haar recente werk zet ze zich in voor vrouwenrechten. Naast deze feministische thema's houdt ze zich bezig met straatfotografie in het buitenland en maakte ze diverse maatschappelijke fotoseries voor het platform Things that Talk en als Stadsfotograaf van Leiden.
Sinds haar studententijd houdt ze zich bezig met fotografie, filmen en documentaires als zelfstandig ondernemer. Ze fietst heel Leiden, Utrecht en Amsterdam door met haar camera. Eerder maakte ze de documentaire F*ck Endo. Meer dan Menstruatiepijn, waarin ze het dagelijks leven volgt van vier vrouwen met endometriose en de genderongelijkheid in de zorg wilt aankaarten. Naast deze documentaires begin dit jaar de campagne Doodzieke Kosten in opdracht van stichting Voices for Women live gegaan. Hierin heeft Wilke 12 vrouwen door heel Nederland gesproken heeft over hun onverklaarde gezondheidsklachten. Ze maakten hiervoor een podcastreeks en een fotoserie die in de bushokjes werd verspreid om aandacht te vragen voor dit onderwerp.
Na de opleiding Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie is Wilke zich verder gaan ontwikkelen als documentairemaker. Hiervoor heeft ze de masteropleiding Documentaire & Fictie gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Haarzelf verder ontwikkelen als dramaturg en het ontwikkelen van filmplannen, vond ze fantastisch om te doen. Naast haar freelance werk is ze daarom actief in de Nederlandse filmsector. Zo is ze secretaris bij VERS, de vereniging voor beginnende filmmakers en is ze actief bij het LIFF (Leiden International Filmfestival). Met deze kennis verruimt ze graag haar blik binnen de Nederlandse filmwereld.